Ingrediënten
  • 1 lamsbout zonder bot
  • zout en peper
  • 1 ui
  • 4 teentjes knoflook
  • 4 cm verse gember
  • 2 groene pepers
  • 2 el sterke masala mix
  • 2 el kerrie poeder
  • 2 steranijs
  • 2 kaneelstokjes
  • 60 ml tomatenpuree
  • 500 ml water
  • 8 aardappelen
  • olijfolie om te bakken

Traditionele lamscurry

Aantal personen: 4 2 uur Wokken
Extra benodigdheden
  • pollepel

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat de wok 10 minuten op temperatuur komen.
  • Snij ondertussen de ui, knoflook, groene pepers en gember fijn.
  • Snij het vlees in blokjes en kruid het royaal met peper en zout.
  • Giet wat olijfolie in de wok en bak het vlees hierin aan tot het rondom bruin is. Haal het vlees uit de pan en zet dit apart.
  • Voeg opnieuw een scheutje olie toe aan de wok en bak nu de ui, knoflook, peper en gember enkele minuten aan. Voeg daarna de droge kruiden, tomatenpuree en het water toe. Meng het geheel goed door en laat het enkele minuten sudderen.
  • Voeg vervolgens het vlees toe aan de wok, leg de deksel op de COBB en laat het vlees 30 minuten stoven.
  • Snij de aardappelen in kwarten en voeg deze toe na een half uur toe aan de wok. Dek de COBB weer af met de deksel en laat het geheel nogmaals sudderen tot het vlees mals is en de aardappelen gaar zijn. Afhankelijk van de grootte van de vleesblokjes en aardappelen zal dit nog 45 tot 60 minuten duren. Controleer tussentijds of er nog voldoende vocht in de wok is. Voeg indien nodig wat water toe.

Serveer de curry met naan brood of rijst, eet smakelijk!!

 

Bekijk meer recepten.