Ingrediënten
  • Een hele vis naar keuze, zonder graat passend onder de COBB deksel
  • 3 el viskruiden
  • 2 el donkere tamarindepasta
  • 1 el cayennepeper
  • 1 citroen
  • 1 tl bruine suiker
  • Olijfolie
  • Zout
  • Peper
  • 1 kg krieltjes met schil
  • 8 teentjes knoflook
  • takje rozemarijn
  • Pitjes van 1 granaat appel
  • 2 takjes verse koriander

Verse vis met knoflook, rozemarijn aardappelen

Aantal personen: 4 45 minuten Grillen Wokken
Extra benodigdheden
  • kommetje voor de marinade
  • bakkwast
  • vergiet

Bereiding

Vraag je visboer om een lekkere (hele) vis met weinig graten die past onder de deksel van de COBB.

  • Leg de aluminium wegwerpkom in de COBB en steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat op de COBB en plaats de deksel op de COBB.
  • Meng de tamarindepasta met een beetje water tot het oplost. Voeg hier de viskruiden, cayennepeper, bruine suiker, olijfolie, zout en het sap van een halve citroen aan toe. Meng dit goed totdat je een smeuïge pasta krijgt.
  • Strijk de pasta met de kwast over de boven-, onder- en binnenkant van de vis. Snij een plakje van andere helft van de citroen en leg dit in de binnenkant van de vis.
  • Leg de vis op het rooster en plaats het rooster op de basisplaat. Leg de deksel op de COBB. De garingstijd is afhankelijk van het type vis en de grootte. Houd rekening met 20-30 minuten voor een hele vis.
  • Haal de vis van de COBB en leg deze apart.
  • Verwijder de basisplaat en rooster van de COBB en zet de wok op de COBB.
  • Vul de wok voor 2/3 met (warm) water. Voeg wat zout toe aan het water. Leg de deksel op de COBB en wacht tot het water kookt.
  • Was of boen de krieltjes schoon en leg deze in het water van de wok. Kook de krieltjes totdat ze gaar zijn. Giet de aardappelen af en laat ze uitlekken.
  • Maak de wok droog en plaats deze terug op de COBB. Laat de wok op temperatuur komen met de deksel er op.
  • Snij ondertussen de knoflook en rozemarijn fijn.
  • Plet de aardappelen met een lepel. Besprenkel de aardappelen met olijfolie en de fijn gesneden knoflook en rozemarijn. Roer de aardappelen voorzichtig door elkaar zodat de olie en kruiden zich goed verdelen over de aardappelen.
  • Giet een scheutje olijfolie in de wok en bak het de aardappelen in ongeveer 10 minuten goudbruin. Keer de aardappelen regelmatig om.
  • Verwarm, als de aardappelen gaar zijn, de vis nog even kort in de wok.
  • Maak de vis op met de granaatappelpitjes en verse koriander.

Eet smakelijk!