Ingrediënten
  • 500 gr witvis
  • 50 gr geraspte kokosnoot
  • 150 gr panko
  • 3 eieren
  • 125 gr bloem
  • 1 tl knoflookpoeder
  • Olie om te frituren
  • Taco schelpen (Old El Paso)
  • 1 papaja of mango
  • 1 rode paprika
  • 1 rode ui
  • Handvol verse koriander
  • 2 limoenen
  • Zout
  • Peper
  • 125 ml zure room
  • 75 ml mayonaise
  • Sriracha saus

Verse vis met een krokant korstje

Aantal personen: 4 1 uur Wokken
Extra benodigdheden
  • schaal voor de rauwe vis
  • 4 diepe borden
  • 2 schaaltjes voor de saus en salsa
  • houten pollepel
  • schuimspaan
  • keukenpapier

Bereiding

  • Snij de papaja of mango en de paprika in kleine blokjes. Snipper de ui fijn, hak de koriander en pers het sap van 1 limoen.
  • Meng deze ingrediënten door elkaar in een schaaltje en breng het op smaak met zout. Zet deze salsa apart.
  • Meng in een andere schaaltje de zure room, mayonaise, sriracha saus en het sap van tweede limoen. Roer dit goed door elkaar, dek af en zet de dressing het koel weg.
  • Snij de vis in grote blokjes, leg die in een schaal koel weg.
  • Klop in een diep bord de eieren met een vork door elkaar. Voeg wat water toe en klop het water door het eimengsel.
  • Meng in een tweede diep bord de bloem, knoflook, peper en zout.
  • Meng in een derde bord de panko met kokosrasp.
  • Haal een blokje vis door het bloemmengsel en schud de overtollige bloem eraf. Haal vervolgens het blokje vis door het eimengsel (handig om hiervoor een vork te gebruiken) en daarna door de kokospanko mix. Druk met je handen het kokospanko mengsel goed aan op de het blokje vis. Herhaal deze stappen met alle blokjes vis.
  • Leg de blokjes vis terug in het schaal en leg de vis een half uurtje in de koelkast.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok op de COBB en vul de wok met olie. Zorg dat er voldoende olie in de wok zit om de vis te bakken, maar vul de wok niet tot de rand. Je wil niet dat de olie overstroomt als je de vis toevoegt. Plaats de deksel op de COBB.
  • Laat de olie goed opwarmen. Met een houten pollepel test je heel makkelijk de temperatuur van de olie in de wok. Doop de steel van de lepel voorzichtig in de olie. Als er luchtbelletjes verschijnen, is de olie heet genoeg om te bakken.
  • Leg de blokjes vis voorzichtig in de hete olie met behulp van een lepel. Zodra de visblokjes mooi bruin gekleurd zijn, haal je de vis met een schuimspaan uit de olie. Leg de vis op een bord met keukenpapier om de overtollige olie eraf te halen.
  • Vul de taco schelp met een laagje salsa. Verdeel hierover de visblokjes en nog wat salsa. Maak het af met de sriracha dressing.

Eet smakelijk!