Ingrediënten
  • 150gr Portobello paddenstoelen, in plakjes
  • 80gr eekhoorntjesbrood, in plakjes
  • 30gr gedroogd eekhoorntjes brood, in stukjes
  • 1 kleine ui, gesneden
  • 2 teentejs knoflook, gesneden
  • 25ml cognac
  • 800ml room
  • Zout en peper
  • Olie

Wilde paddenstoelen saus

Aantal personen: 4 20 minuten Wokken
Extra benodigdheden
  • 8 briketjes of een Cobble Stone

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone of briketjes. Plaats, als de briketjes of CobbleStone grijs zijn, de wok op de COBB en verwarm de wok 5 minuten voor met de deksel erop. Giet wat olie in de wok en bak hierin de ui, knoflook en paddenstoelen tot ze bruin zijn. Voeg de cognac toe en flambeer. Voeg daarna de room toe en kook het langzaam tot het ingedikt is. Breng het geheel op smaak met zout en peper.

OPTIONEEL: vervang de paddenstoelen door twee eetlepels gehakte groene peperkorrels voor een pepersaus.

 

Bekijk meer recepten.