Ingrediënten
  • 375 gr zelfrijzend bakmeel
  • 1/2 tl zout
  • 250 gr zoete aardappel
  • 45 ml olijfolie
  • 340 ml bier

Zoete aardappel bier brood

Aantal personen: 4 1 uur Bakken
Extra benodigdheden
  • bakpapier
  • grote mengkom
  • schaar
  • spies/ sate prikker

Bereiding

  • Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine stukjes.
  • Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is.
  • Leg de wok op de COBB en vul deze met water. Gebruik warm water als dit voorhanden is. Voeg de zoete aardappelen toe en kook de aardappelen totdat ze gaar zijn.
  • Haal de wok van de COBB en haal de aardappelen uit de wok. Laat de aardappelen afkoelen en prak ze daarna fijn met een vork.
  • Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg hier de aardappelpuree en de overige ingrediënten aan toe en meng dit tot een zacht deeg.
  • Knip een stuk bakpapier op maat van het rooster en leg dit op het rooster. Leg hierop het deeg en vorm het tot een ronde bol. Heb je de COBB bakvorm, dan kun je deze gebruiken om het brood in te bakken. Je hoeft dan geen bakpapier te gebruiken, maar vet wel even de bakvorm in voor je het deeg erin legt.
  • Leg de basisplaat op de COBB en daar bovenop het rooster met het deeg of het rooster en de bakvorm. Plaats de deksel op de COBB en bak het brood in ongeveer 45 minuten gaar. Komt een satéprikker schoon uit het deeg, dan is het brood gaar.

Tip: Voeg voor extra smaak wat takjes rozemarijn toe aan het deeg.

Eet smakelijk!

 

Bekijk meer recepten.