fbpx

Aubergine-feta spiesjes met venkelzaad

Snijd met een dunschiller of een scherp mes dunne plakken in de lengte van de aubergine. Leg de plakken aubergine op een bord en bestrooi met zout (hierdoor trekt het vocht wat uit de aubergine). Kneus de venkelzaadjes met een mes en meng deze met de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing tot een … Continued

Hasselback aardappelen

Boen de aardappels schoon. Snij ze daarna in dunne schijfjes (3 tot 4 mm dik). Snij niet helemaal door, tot maximaal 3⁄4 van de aardappel. Op deze manier blijven de schijfjes mooi aan elkaar vastzitten. Rits de naaldjes van de rozemarijn en hak deze fijn. Hak ook de knoflook fijn en meng dit met de … Continued

Kaas en knoflook rol

Meng de bloem, gist en suiker in een grote kom en roer daarna het zout er doorheen. Maak in het midden van het bloemmengsel een gat en voeg hier de melk en boter aan toe. Roer het goed door elkaar met behulp van een houten lepel. Gebruik vervolgens je handen om het deeg 10 minuten … Continued

Geroosterde groenten met brandewijn en honingboter

Laat voor dit gerecht de groenten zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm. Schil, indien nodig, de groenten. Snij de groente daarna in kleinere stukken, ongeveer 1-1.5 cm dik. Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is. Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB en laat … Continued

Gemarineerde halloumi

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de grillplaat op de COBB en de deksel en laat deze 20 minuten voorverwarmen. Meng de marinade-ingrediënten oregano, komijn, paprika en de olijfolie door elkaar in een ondiepe schaal en breng op smaak met zout en peper. Gril de tomaten kort op … Continued

Zoete aardappel bier brood

Schil de zoete aardappel en snij deze in kleine stukjes. Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is. Leg de wok op de COBB en vul deze met water. Gebruik warm water als dit voorhanden is. Voeg de zoete aardappelen toe en kook de aardappelen totdat ze … Continued