fbpx

Quiche met groene asperges en gebakken zalm

Vet de springvorm in met boter en bekleed deze met de velletjes bladerdeeg. Klop de eieren in een kom samen met de creme fraiche tot een glade massa. Voeg nu de kaas, peper en zout toe en giet een laagje van ongeveer een centimeter in de springvorm. Snij de plakken serranoham in dunne reepjes en … Continued

Sodabrood

Sodabrood, dat gegist wordt met baking soda in plaats van gist, is heel snel te maken. Het is perfect als je even snel een lekker broodje wilt maken voor de lunch of als bijgerecht bij het avondeten. Het recept is gemakkelijk aan te passen: aan de mix kun je geraspte cheddar en gehakte rauwe ui … Continued

Aardappeltaart

Steek de COBB aan met 5 briketjes en 2 aanmaakblokjes. Vet de bakplaat in met olijfolie. Bedek de bakplaat met het filodeeg. Laat een deegrandje van ongeveer 1cm uitsteken. Meng in een kom de eieren en crème fraîche. Breng het geheel op smaak met peterselie, zout en peper. Schil de ui, halveer deze en snij … Continued

Pannenkoeken met blauwe bessen en limoen

Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Verwarm, als de Cobble Stone grijs is, de bakplaat 5 minuten voor. Bereid ondertussen het beslag. Doe de bloem in de kom en maak in het midden een kuiltje. Voeg aan het kuiltje de eieren, het zout en een klein beetje melk toe. Meng nu langzaam het … Continued

Zuid Afrikaanse “boerenworst” met pittige tomatensaus

Steek de Cobble Stone aan en wacht totdat deze grijs is. Als je geen CobbleStone hebt, steek dan met behulp van 3 aanmaakblokjes 10 barbecue briketjes aan. Wacht dan tot de briketjes grijs zijn. Plaats de wok op de COBB en laat deze in 5 minuten met de deksel erop heet worden. Doe de uien … Continued

Zoete couscous met gegrilde aubergine en merguez worstjes

Gaar de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Steek de Cobb aan met een Cobble Stone. Leg, als de Cobble Stone grijs is, de basisplaat of grillplaat en de deksel op de Cobb en verwarm deze 10 minuten voor. Snij de aubergine in plakken. Maak een mengsel van 2 eetlepels olijfolie, citroensap en zout … Continued