fbpx

Appel-bosbessen crumble

Schil de appels en snij ze in middelgrote stukken. Voeg de citroensap aan de appelstukjes toe om te voorkomen dat ze bruin worden. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Smelt de boter in de … Continued

Malvapudding, een Zuid Afrikaanse zoete cake

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Klop in een mengkom de melk, bruine suiker, eieren, abrikozenjam, gesmolten boter en azijn goed door elkaar. Rasp de sinaasappelschil, pers het sap en zet dit … Continued

Red Velvet Cake

Zorg dat de eieren op kamertemperatuur zijn. Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Je kunt voor dit recept ook de restwarmte van de CobbleStone gebruiken als je al gekookt hebt. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Doe … Continued

Melktaart uit Zuid-Afrika

Meng in een grote kom de boter en suiker tot een gladde massa. Scheid de dooiers en hou het eiwit apart. Voeg de eidooiers toe aan het botermengsel en klop het geheel totdat het licht en luchtig is. Zeef nu het cakemeel, bakpoeder en zout erdoor en roer tot het goed gemengd is met het botermengsel. … Continued

HALLOWEEN KOEKJES

Klop de boter en suiker zacht en luchtig. Gebruik je kleurstof, voeg dit dan toe aan het botermengsel. Meng in een andere kom de bloem, kaneel, nootmuskaat en zout. Voeg, met kleine beetjes, het bloemmengsel aan het botermengsel toe. Meng het geheel tot een zacht deeg. Dek het deeg af met plasticfolie en laat het … Continued

Scones

Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat de CobbleStone grijs is. Bedek het rooster met aluminiumfolie en bestrijk met met wat boter of bakspray. Plaats het rooster op de basisplaat en dek de COBB af met de deksel. Verwarm de COBB 20 minuten voor. Meng ondertussen de droge ingrediënten … Continued