Barbecueën op het balkon

woensdag 7 juli

Heb je geen tuin maar wel een balkon? Dan vraag je je vast af of je op jouw balkon mag barbecueën of buiten koken. We zochten een en ander voor je uit.

 

Wetgeving

Er is geen landelijke wet die het barbecueën op het balkon verbiedt. Dit betekent dat je voor regels aangewezen bent op de huishoudelijke reglementen van jouw Vereniging van Eigenaren of verhuurder. Vaak hebben zij iets vastgelegd over het barbecueën dan wel het buiten koken op het balkon.

Wat zijn de mogelijkheden?

Een elektrische en een Gas BBQ geven bij het aansteken en grillen weinig tot geen overlast. Dit zijn daarom zeer geschikt als balkon BBQ. Zeker als je indirect grilt ontstaan er tijdens het koken geen vlammen en rook.

Maak je gebruik van een briketten barbecue, dan is er wat overlast tijdens het aansteken. Hoeveel overlast is afhankelijk van de BBQ die je gebruikt en hoe je de briketten en het houtskool aansteekt. Ook de voor de briketten barbecue geldt dat indirect grillen tijdens het koken voor de minste rookontwikkeling en vlammen zorgt.

Met de COBB grill je in de basis indirect. Het aansteken van de CobbleStone zal wat vlammen en rookontwikkeling geven, maar dit houdt binnen enkele minuten op. Daarna kun je zonder enige overlast heerlijk buiten koken!