De COBB van stal, weer aan de slag!

dinsdag 1 februari

Heb je jouw COBB enige tijd niet gebruikt, dan hebben we de volgende tips voor je.

Was alle RVS onderdelen waarop je de olie hebt aangebracht voordat je deze gebruikt (zie ons artikel over het langer opbergen van je COBB).

Bak de pizzasteen 20-30 minuten op de COBB (met een CobbleStone of op de hoogste stand van de COBB Premier+ Gas) voordat je de pizzasteen gebruikt. Op deze manier brand je vuil weg dat in de poreuze oppervlakte is kunnen gaan zitten tijdens het opbergen.

Waar moet je op letten als je de COBB Premier+ Gas weer gaat gebruiken?

Inspecteer de ontluchter van de venturibuis van de gasunit in de binnenkant van de COBB (zie foto) vóór het eerste gebruik. Zo ben je er zeker van dat deze niet wordt geblokkeerd door stof of spinnetjes. Als dit wel het geval is, zal de COBB niet of onregelmatig branden doordat de gastoevoer wordt geblokkeerd.

 

Heb je een Premier+ Gas, inspecteer dan de kleine O-ring in de schroefverbinding van de drukregelaar. Check of deze ring geen scheurtjes of beschadigingen bevat en niet uitgedroogd is.

Heb je een Premier Gas, inspecteer dan de O-ring op jouw COBB. Check of deze ring geen scheurtjes of beschadigingen bevat en niet uitgedroogd is.

Inspecteer de rubberen gasslang voordat u de Premier+ Gas weer aansluit om er zeker van te zijn dat deze niet is beschadigd, doorboord of gebarsten. Het advies van de BOVAG is om gasslangen na 4 jaar te vervangen. Op de slang staat het jaartal van productie.

 

Zorg ervoor dat de drukregelaar in goede staat is en dat de fittingen/klemmen die worden gebruikt om de slanguiteinden aan de COBB en drukregelaar vast te maken, niet gecorrodeerd zijn of tekenen van roest vertonen.Is dit alles in orde, dan ben je klaar om weer met de COBB aan de slag te gaan!