Dé kampeertrends voor 2024

dinsdag 10 oktober

 

Op de Kampeer en Caravanbeurs maak je kennis met nieuwe trends en ontwikkelingen in de kampeerbranche. Daarmee is het dé plek om geïnspireerd te raken voor het nieuwe kampeerseizoen.

Wij zetten een aantal leuke trends die we hier zijn tegengekomen voor je op een rij.

Duurzaamheid

Duurzaamheid is in de huidige maatschappij een belangrijk thema. Ook merken binnen de kampeerbranche zijn hier actief mee bezig. Karsten, een van onze COBB verkooppunten, is hier een mooi voorbeeld van. Zij produceren CO2 neutraal en brachten vorig jaar een gezinstent op de markt die grotendeels gemaakt wordt uit tentdoek van gerecyclede spijkerbroeken.

Ook meubelstoffen gemaakt van gerecyclede petflessen wordt steeds vaker gebruikt door caravanmerken zoals LMC en Dethleffs.

Off the grid

Een nieuwe trend is het ‘offgrid’ kamperen in de vrije natuur. Offgrid wil zeggen dat je volledig zelfvoorzienend bent en geen toegang hebt tot bijvoorbeeld water en elektriciteit. Campers zijn vaak bijna volledig selfsupporting. Er komen ook steeds meer mogelijkheden voor tenten, daktenten en vouwwagens waarbij je niet van een stroompaal afhankelijk hoeft te zijn voor elektriciteit. Denk hierbij aan een combinatie van zonnepanelen en draagbare lithiumaccu’s. Vooralsnog is er geen elektrische COBB, maar met de COBB op briketten en op gas kun je prima offgrid je maaltijd bereiden.

 

Handzaam en compact

Met de opkomst van de elektrische auto, kijken fabrikanten nu ook anders naar caravans. Caravans worden steeds lichter en gestroomlijnder om optimaal gebruik te kunnen maken van de actieradius van de elektrische auto.

Bij de campers wordt er steeds efficienter met ruimte omgegaan door innovatieve indelingen en ruimtebesparende oplossingen. Bij COBB weten wij hoe belangrijk handzame en compacte modellen zijn, zodat de barbecue makkelijk mee kan voor onderweg.

Daktenten

Steeds meer mensen kiezen voor een daktent. En niet zonder reden. Je slaapt niet meer op de koude grond en een daktent past op bijna iedere personenauto. De daktent is het snelst groeiende kampeermiddel van Nederland. Met de COBB achterin de auto kun je erop uit met de daktent en kun je heerlijk koken en slapen.