Het slimme gebruik van een camping BBQ in het Middellandse Zeegebied

donderdag 11 april

Een gids voor de bewuste kampeerder

De charme van kamperen in het Middellandse Zeegebied is onweerstaanbaar, met zijn kristalheldere wateren, warme zon en de geur van dennen in de lucht. Als je plannen maakt om dit jaar de regio te verkennen, is het belangrijk om goed geïnformeerd te zijn over hoe je veilig kunt barbecueën op de camping.

wat kan wel en wat mag niet

Camping BBQ Gas

Gasbarbecues hebben vaak de voorkeur vanwege hun gemak en controle over de vlam. Ze worden als veiliger beschouwd in brandgevoelige gebieden, zolang je een paar basisveiligheidsregels in acht neemt:

 • Check altijd op lekken: Voordat je de BBQ aansteekt, controleer de gasfles en slang op eventuele lekken.
 • Gebruik op een open plek: Zet de BBQ op een vlakke ondergrond, weg van tenten, bomen, en struiken.
 • Houd een emmer water of zand bij de hand: Voor het geval dat er onverhoopt een brandje uitbreekt.

Camping BBQ Houtskool

Houtskoolbarbecues bieden die authentieke rooksmaak waar velen van ons van houden. Ze brengen wel een hoger risico op brand met zich mee, vooral in droge, bosrijke gebieden. Let op de volgende zaken

 • Vraag het aan de campingbeheerder: Sommige campings laten het gebruik van houtskoolbarbecues niet toe vanwege het verhoogde risico op brand.
 • Gebruik alleen in aangewezen gebieden: Als houtskoolbarbecues zijn toegestaan, gebruik ze dan alleen waar het mag.
 • Doof de kolen volledig uit: Zorg dat de kolen helemaal uit en koud zijn voordat je ze weggooit.

Risico’s

De grootste zorg bij het barbecueën in het Middellandse Zeegebied is het risico op bosbranden. Droge zomers en sterke winden kunnen ervoor zorgen dat een kleine vonk uitgroeit tot een oncontroleerbare brand, met potentieel verwoestende gevolgen. Ook kunnen onzorgvuldig achtergelaten hete kolen of lekkende gasflessen gevaarlijke situaties creëren.

 

Alternatieven

Als je het risico wilt minimaliseren en toch wilt genieten van heerlijke gegrilde gerechten, zijn er alternatieven:

 • Elektrische barbecues: Veilig te gebruiken zolang ze aangesloten zijn op een betrouwbare stroombron, al missen ze misschien die authentieke smaak.
 • Draagbare gasbarbecues met een gesloten systeem: Deze verminderen het risico op lekkages en zijn makkelijker te controleren.
 • Publieke grills: Sommige campings bieden toegang tot publieke grillplaatsen, ontworpen voor veiligheid en om het risico op brand te verkleinen.

De COBB BBQ: Een Veilig en Veelzijdig Alternatief

Wanneer je de veiligheid en het gemak wilt zonder in te leveren op de kwaliteit van je gegrilde maaltijden, overweeg dan de COBB BBQ. Dit compacte, draagbare wonder is speciaal ontworpen met jouw behoeften in gedachten:

 • Veiligheid voorop: Dankzij zijn afgesloten kooksysteem is de COBB veiliger in gebieden waar open vuur een no-go is. Daarmee is de COBB perfect voor het droge en brandgevoelige klimaat van het Middellandse Zeegebied.
 • Innovatief Ontwerp: De COBB houdt de warmte binnen terwijl de onderzijde koel blijft. Hierdoor kun je de COBB overal neerzetten.
 • Draagbaarheid: Licht en makkelijk mee te nemen, de COBB maakt het mogelijk om bijna overal veilig te barbecueën – of je nu aan het strand zit of op een bergtop.
 • Milieuvriendelijk: De COBB gebruikt tot 80% minder brandstof dan een traditionele BBQ.

Door te kiezen voor de COBB BBQ kies je niet alleen voor een veiligere barbecue-ervaring, maar ook voor een duurzamere manier van grillen, wat cruciaal is voor het behouden van de prachtige natuur in het Middellandse Zeegebied. Terwijl je je voorbereidt op je volgende kampeertrip, denk dan aan de COBB BBQ als jouw camping BBQ. Meer weten over de COBB op de camping, je leest het hier.

 

Benieuwd welke COBB het beste bij jou past? Doe dan de keuzewijzer!

Start de keuzewijzer