Hoe maak je de pizzasteen schoon?

maandag 16 oktober

Pizzasteen schoonmaken

Het schoonmaken van de pizzasteen is een fluitje van een cent. Laat de pizzasteen eerst goed afkoelen. Schrob de pizzasteen met een schone, droge borstel schoon. Neem de pizzasteen vervolgens af met een vochtige doek. Gebruik geen zeep en dompel de pizzasteen nooit onder in (afwas)water. De steen is poreus en zal het water en de zeep opnemen, met een pizza die smaakt naar afwaswater tot gevolg ;-).

 

Schimmel

Heb je je pizzasteen niet schoon opgeborgen? Dan heb je kans dat er schimmel op je pizzasteen ontstaat. Geen probleem, ook dat is schoon te maken.
Meng een scheutje azijn met ca. één theelepel zuiveringszout (baking soda) totdat er een pasta-achtige mengsel ontstaat. Smeer de schimmel in met deze pasta. Laat dit even intrekken en reinig de pizzasteen daarna met een vochtige doek. Laat de steen goed drogen. Is de steen droog, plaats de steen dan in de oven of in de COBB (in de oven op 180’C, gebruik bij de COBB een CobbleStone). Verwarm de steen gedurende 20 minuten. Schimmel is over het algemeen alleen bestand tegen temperaturen tot 60’C, dus die wordt hiermee gedood. Je kunt je COBB pizzasteen daarna weer volop gebruiken.