Kersje op de taart

woensdag 10 mei

Ellen Mattheeussen van Kersje Op de Taart is een Genieter met de hoofdletter G. Met haar gezin gaat ze graag op stap en vaak gaat de COBB mee. Ze ontdekt graag nieuwe plekken en schreef het boekje ‘Uitjes en nachtjes’. Voor onze nieuwsbrief schreef ze over haar ervaringen, waaronder een pannenkoekenparty met haar dochter.

“We houden als gezin van leuke uitstappen en overnachtingen. Zo trekken we er meermaals op uit om plekjes in Nederland en België te ontdekken. Soms lekker avontuurlijk en de andere keer net wat chiquer. En op heel wat van die uitjes kunnen we onze nieuwe vriend “COBB” al niet meer missen. Geen gedoe met grote bbq roosters af te wassen, zakken houtskool mee te sjouwen maar lekker compact alles in de bijhorende tas en klaar is kees.

Kersje op de taart in samenwerking met COBB

De eerste keer dat we onze COBB gebruikten was op een vakantiepark waar we gingen overnachten in een POD, waar we een niet al te grote keuken hadden. De zon scheen zalig en dan is het ohzo zalig om buiten te kunnen genieten. We namen plaats op ons terrasje , maakten het pannenkoekenbeslag klaar en bakten de lekkerste pannenkoeken. Ik weet nog goed hoe enthousiast ik naar mijn partner , die helaas in het buitenland was voor werk, een bericht stuurde hoe geweldig dit was. Als vrouw alleen op stap geen geknoei met houtskool maar de aanmaaksteen is zo klaar voor gebruik. Kinderspel is het, al blijft het uiteraard een klus voor volwassenen. De bakplaat maakte de lekkerste perfect gebakken pannenkoeken. Die er dan nog eens lekker uitzagen ook door onze decoratie en toppings. Onze eerste ervaring was een dikke hit!

Snel volgde onze volgende COBB ervaring, we hadden er een avontuurlijk dagje opzitten in de Ardennen en besloten deze dan ook in stijl af te sluiten. BBQ’en aan het kabbelende water, ideaal toch!? Koelbox gevuld met vlees, groenten en uiteraard wat lekkere drankjes. Onze auto op wandelafstand en installeren gaat vanzelf. Meestal maken we de COBB thuis al gebruiksklaar. Dat spaart je wel wat werk en gesleur uit. De COBB, een CobbleStone met aanmaakblokje en vergeet ook geen afvalzakje om later de vuile bakplaat in te stoppen. Klinkt idylisch toch?

Nou, dat was het ook! Heel wat jaloerse mensen kwamen een kijkje nemen en hadden maar al te graag aan ons campingtafeltje plaats genomen. De perfecte afsluiter was het testen van een gekarameliseerde marshmallow, nog maar zelden hadden we ze zo perfect als met onze COBB. Maria koekjes mochten uiteraard niet ontbreken, dat het gesmaakt werd.

Ik hoef jullie dan ook niet te vertellen dat we onze COBB dan ook al voorstelden aan vrienden en familie. Bij een uitstapje en picknick met een sloep, of een pannenkoekenparty in de Ardennen. Heel wat mogelijkheden met de verschillende accessoires en bakplaten. Voor elk uitje, gebruik, een aangepaste rooster of plaat.

Iedereen kijkt wel uit naar die zonnestralen op onze snoet , maar eerlijk, ook naar die momenten dat we weer op stap gaan met onze COBB!”