De COBB als onmisbaar item in de camper

woensdag 12 april

Hoe een afscheidscadeau een onmisbaar item in ons mobiele huis is geworden. We hebben de COBB gekregen bij ons afscheid uit Nederland van mijn voormalige werkgever (Brouwerij Durs). Nog helemaal in shock van de laatste voorbereidingen en de grote hoeveelheid cadeaus, hadden we in het begin toch best even moeite met de vorm en grootte van de COBB. En waarvan we aanvankelijk dachten “hoe gaan we deze in onze camper plaatsen zonder dat hij in de weg staat?” groeide hij uit tot een onmisbaar item waar ruimte voor werd gemaakt.

 

Eigen plekje veroverd
Na de eerste keer aansteken en gebruiken als een reguliere bbq kwam we er achter dat de COBB heel erg makkelijk in gebruik was. De plek tussen onze voorstoelen was nog steeds ongemakkelijk, maar we werden alsmaar enthousiaster over de COBB. En terwijl we met ons campertje alsmaar meer naar het zuidoosten vertrokken waar je zelden met open vuur mag bbqen, ging de COBB steeds vaker aan. Lokalen, politie en brandweer waren onder de indruk. De COBB kreeg een vaste plek in één van de bakken van “Otto de Berggeit” onze camper, we hebben zelfs spullen weggegeven om ruimte te maken voor de COBB, om hem makkelijk en snel te kunnen pakken en op te kunnen bergen wanneer hij niet gebruikt wordt.

Crazy Travel met de COBB BBQ onderweg
Travel Crazy maakt paella op de COBB

Succes
Inmiddels wanneer de COBB wordt gebruikt, praten we niet eens meer over bbqen of braden maar wat doen we op de COBB vanavond. Van de meest heerlijke tosti’s tot een stuk vlees dat wel gaar is, zonder gedoe. Want ook dat is veranderd, met onze oude bbq oplossingen, waarin we op open vuur of met wegwerp bbqtjes prutsten, hebben we nu een veilige braai. En lukken de gerechten ook altijd.

 

Alle kanten op
Nieuw is voor ons de COBB wok, hier maken we onze eigen variant van Spaanse paella met rijst en verse garnalen en zeevruchten in. Heerlijk simpel, en als de COBB nog warm is maken we op de bakplaat een tortilla met Nutella, als een soort Crêpe Chocolate. Onze gerechten gaan eigenlijk alle kanten op. Van ontbijt tot diner tot een beetje kokkerellen op de kookplaat. En soms gourmetten we zelfs. De COBB op tafel en een avondje prutsen, met de ondergaande zon op de meest mooie locaties. De variatie en het gemak wat de COBB meebrengt is ideaal voor ons. En als de kolen of de CobbleStones op zijn, is de COBB snel afgekoeld om schoon te maken, wat ook weer erg makkelijk gaat.

Onmisbaar die COBB.

Groeten van Renée en Joris

De COBB in het wild volgen? Volg ons op Instagram @travelcrazy.nl