Ontdek de perfecte balkon BBQ

woensdag 17 april

Creëer je eigen stadsoase

Ben je de trotse eigenaar of huurder van een appartement met een balkon? Lijkt het je heerlijk om te barbecueën zonder dat je daarvoor naar een park hoeft? Dan is dit blog voor jou. We nemen je mee op een ontdekkingsreis naar de ideale BBQ voor op je balkon, waarbij we beginnen met algemene tips en eindigen met wat wij denken dat de perfecte oplossing is: de COBB BBQ.

Waarom een Balkon BBQ?

Een BBQ op het balkon opent een wereld van mogelijkheden voor stedelijke bewoners. Genieten van vers gegrilde maaltijden met uitzicht op de stad, zonder dat je daarvoor je balkon hoeft te verlaten. Of je nu hunkert naar een sappige steak, gegrilde groenten, of een pizza, een BBQ op het balkon maakt het allemaal mogelijk.

Kies de Juiste BBQ voor Jouw Balkon

Bij het kiezen van een BBQ voor je balkon zijn er een paar belangrijke overwegingen:

  • Ruimte: Meet je balkon om te zien hoeveel ruimte je hebt. Je wilt een BBQ die past, zonder dat je balkon overvol raakt.
  • Regelgeving: Controleer de regelgeving van je appartementencomplex of de lokale overheid over het gebruik van BBQ’s op balkons. Sommige plaatsen staan alleen gas of elektrische BBQ’s toe vanwege veiligheidsredenen.
  • Veiligheid: Veiligheid komt altijd op de eerste plaats. Zorg voor voldoende ventilatie en houd een brandblusser bij de hand voor het geval dat.

Balkon BBQ Gas versus Houtskool

  • Balkon BBQ Gas: Gasbarbecues zijn ideaal voor balkongebruik vanwege hun schone verbranding. Je hebt geen rookoverlast bij het aansteken van de gas BBQ en niet tijdens het grillen. Een ander voordeel van gas is dat je gemakkelijk de temperatuur kunt regelen en dat je de BBQ met één draai uitzet.
  • Balkon BBQ Houtskool: Hoewel houtskoolbarbecues de authentieke rokerige smaak bieden, zijn ze niet altijd toegestaan op balkons vanwege het verhoogde risico op rook en brand. Als je voor houtskool kiest, zorg dan voor een veilige en goedgekeurde BBQ die weinig tot geen rookoverlast geeft tijdens het aansteken en het gebruik.

De COBB BBQ: De Ideale Balkonpartner

Wat ons betreft is de COBB de ideale keuze voor balkongrillen. Er zijn een paar redenen waarom wij denken dat de COBB jouw balkon kan transformeren in de ultieme stads barbecue-oase:

  • Veilig: De COBB BBQ is ontworpen voor veilig gebruik in beperkte ruimtes zoals balkons. De onderzijde wordt niet heet tijdens het koken. Hierdoor kun je de COBB op iedere ondergrond neerzetten, dus ook op een tuin- of bijzettafeltje.
  • Geschikt voor Gas en Houtskool: Of je nu de voorkeur geeft aan gas of houtskool, de COBB biedt opties voor beiden.
  • Compact: Door zijn compacte ontwerp neemt de COBB weinig ruimte in. Hierdoor is de COBB geschikt voor de kleinere balkons. Ook is de COBB door zijn formaat gemakkelijk om op te bergen wanneer het niet in gebruik is.
  • Eenvoudig en Snel: Met de COBB kun je binnen enkele minuten beginnen met grillen, ideaal voor die spontane BBQ-sessies op een zonnige middag.
  • Milieuvriendelijk: De COBB gebruikt minder brandstof dan traditionele barbecues, wat hem een groenere keuze maakt voor het milieu.

Laat je Inspireren

Stel je voor: het is een warme zomeravond, de stad bruist onder je, en jij grilt je favoriete gerechten op je COBB BBQ, veilig en gemakkelijk op je eigen balkon. Dit kan jouw nieuwe realiteit zijn. Benieuwd welke COBB het beste bij jou past? Doe dan de keuzewijzer.

 

Start de keuzewijzer