Verschil tussen houtskool en briketten

vrijdag 30 juli

Wat is beter, grillen met houtskool of met briketten? Dat ligt er maar net aan wat je wilt gaan doen. Wij zetten de voor- en nadelen van beide brandstoffen voor je op een rij!

Houtskool

Het grote voordeel van houtskool is dat het gemakkelijk aan te steken is en snel een hoge temperatuur bereikt. Wil je snel grillen, dan is houtskool de brandstof voor jou. Daar tegenover staat dat houtskool ook sneller verbrandt en dus sneller aangevuld moet worden. Heeft je gerecht een langere garingstijd, dan kun je beter kiezen voor briketten.

Briketten

Het grote voordeel van briketten is dat ze langer warmte afgeven. Zeker als je gebruik maakt van kokosnootbriketten, dan heb je soms wel meer dan 2 uur een constante warmte. Het nadeel is dat het ruim een half uur duurt voordat je briketten op temperatuur zijn. Heb je de tijd en wil je langer koken, dan zijn briketten voor jou de beste keuze.

Balkon BBQ COBB CobbleStone

Tussentijds aanvullen

Zowel houtskool als briketten kun je tussentijds toevoegen bij het koken. Net als bij het opstarten van de BBQ geldt dat de briketten langer nodig hebben om op temperatuur te komen dan houtskool. Houd hier rekening mee als je brandstof toevoegt tijdens het grillen.

CobbleStone

COBB heeft een eigen brandstof ontwikkeld: de CobbleStone. Het hoofdbestandsdeel is kokosnoot. De CobbleStone geeft lang een constante warmte af. Het unieke aan de CobbleStone is dat de aanmaakvloeistof hier al in verwerkt zit. Dit zorgt er voor dat de CobbleStone al binnen 5 minuten op temperatuur is en klaar voor gebruik. Dat is zelfs sneller dan briketten! Kijk hier voor meer informatie over de CobbleStone.