Verschillende soorten briketten

vrijdag 23 juli

Er zijn twee verschillende soorten briketten: houtskoolbriketten en kokosbriketten.

Houtskoolbriketten

Zoals je waarschijnlijk wel verwacht, zijn houtskoolbriketten gemaakt van hout. Het grote voordeel van houtskoolbriketten is dat deze in de aanschaf voordeliger zijn dan kokosbriketten. Het nadeel is dat ze minder lang en minder constant branden en meer as produceren. Dat laatste kan tot gevolg hebben dat de houtskoolbriketten verstikken onder het as dat ontstaat.

Kokosbriketten

Kokoksbriketten zijn gemaakt van de bast van de kokosnoot. Vanuit een ecologisch oogpunt is het voordeel dat de schil van de kokosnoot een restproduct is van de voedingsindustrie. Er hoeven dus geen bomen voor gekapt te worden, er wordt efficiënt gebruik gemaakt van een restproduct.

Tweede voordeel is dat de kokosbriket een constantere warmte afgeeft. Dat is prettig als je een recept met een langere gaartijd hebt. Ook branden kokosnootbriketten schoner, ontstaat er minder as en vlamt het minder dan bij houtskoolbriketten. Dus heb je de mogelijkheid, kies dan wat ons betreft voor kokosbriketten!

CobbleStone

Ook de CobbleStone heeft als hoofdbestanddeel kokosnoot. De CobbleStone geeft ruim 2 uur lang een constante warmte af. Doordat de aanmaakvloeistof al in de briket is verwerkt, is de CobbleStone al binnen 5 minuten op temperatuur.