Ingrediënten
  • 800 gram kippendijen
  • Voor de marinade
  • 60 milliliter Liquor 43
  • 3 tenen knoflook (geperst)
  • 11/2 eetlepel uienpoeder
  • 2 eetlepels bruine basterdsuiker
  • 1 eetlepel chilipoeder
  • 5 eetlepels zoete chilisaus
  • Evt voor de garnering sesamzaadjes

Liquor 43 Kippendijen saté

Aantal personen: 4 30 minuten en vooraf 1 nacht marineren Bakken Grillen

Bereiding

  • Maak de marinade klaar door alle ingrediënten met elkaar te mengen.
  • Meng vervolgens de marinade met de 800 gram in stukken gesneden kippendijfilet, en laat dit een nachtje in de marinade staan.
  • Rijg de kippendijfilet op metalen spiesen of in water geweekte houten saté prikkers.
  • Steek de COBB aan met een CobbleStone.
  • Gril de saté op de basisplaat of grillplaat. Als de saté een kerntempratuur van 71 graden heeft bereikt, is de de saté klaar om te serveren.
  • Voor de garnering kun je sesamzaadjes over de saté kunnen strooien.

Eet smakelijk!

 

Dit recept is gemaakt door @flameonbbq.

 

Bekijk meer recepten.