Okonomiyaki, Japanse hartige pannenkoek

Steek de Cobble Stone aan en wacht tot deze mooi grijs en heet is. Plaats de bakplaat op de Cobb en leg hierop direct de 4 plakken ontbijtspek. Klop ondertussen de eieren los in de mengkom en voeg hier de dashi en de bloem aan toe. Meng dit tot een gladde massa. Voeg nu de … Continued

Vegan burger

Snij de champignons, olijven, ui en knoflook fijn. Voeg het toe in een blender, keukenmachine of met een staafmixer en maak het tot een grof beslag. Als je de mogelijkheid hebt verwarm het beslag in een pan en bak het licht aan. Schep het beslag in een kom en voeg de kruiden, amandelmeel en tomatenpuree … Continued

Bloemkoolsteak met saus van tahin

Steek de Cobble Stone aan en wacht tot de vlammen en/of rook zijn verdwenen. Plaats de grillplaat op de Cobb en sluit het deksel. Op deze manier kan je grillplaat alvast lekker warm worden voordat je de bloemkool erop gaat leggen, zodat je straks mooie grillstrepen krijgt Verwijder nu al het blad van de bloemkool … Continued

Gebraden lamsbout met rozemarijn

Noteer voordat je met het vlees aan de slag gaat het gewicht van je vlees. Dit helpt bij het bepalen van de baktijd. Snij de knoflook in plakjes en de rozemarijn in korte takjes van 2 cm. Maak met een scherp mes meerdere sneetjes in de lamsbout, verdeeld over de lamsbout. Steek in elke snede een … Continued

Geroosterde groenten met brandewijn en honingboter

Laat voor dit gerecht de groenten zoveel mogelijk in hun natuurlijke vorm. Schil, indien nodig, de groenten. Snij de groente daarna in kleinere stukken, ongeveer 1-1.5 cm dik. Steek de COBB aan met een halve CobbleStone en laat deze branden totdat deze grijs is. Plaats de bakplaat en de deksel op de COBB en laat … Continued