Ingrediënten
  • 2 el plantaardige olie
  • 2 uien
  • 750 gr gehakt
  • 2 sneetjes wit brood (casino)
  • 250 ml melk
  • 50 gr rozijnen
  • 1 tl abrikozenjam
  • 1/2 el kerriepoeder
  • 1 tl zout
  • 1/2 tl gemalen peper
  • 1 groot ei
  • 1 laurierblad

Zuid-Afrikaanse Bobotie

Aantal personen: 4 1 uur Wokken
Extra benodigdheden
  • mengkom
  • houten lepel

Bereiding

  • Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 10 minuten voorverwarmen.
  • Snij het brood in stukjes. Giet de melk in een kom of diep bord en week de stukjes brood in de melk.
  • Snipper de ui fijn. Voeg olie toe aan de hete wok en bak hierin de ui tot deze zacht is.
  • Voeg daarna het gehakt toe. Roer het gehakt los met een spatel en bak het gehakt aan.
  • Knijp de overtollige melk uit het brood en voeg het brood toe aan het gehaktmengsel. Meng het geheel goed door tot het brood helemaal is opgenomen in het gehaktmengsel. Houd de overgebleven melk apart.
  • Roer vervolgens de rozijnen, abrikozenjam, kerriepoeder, zout en zwarte peper door het gehaktmengsel toe en bak dit 5 minuten mee.
  • Klop ondertussen in een mengkom het ei door de overgebleven melk en voeg wat zout toe.
  • Giet het eimengsel over het het gehaktmengsel, leg het laurierblaadje er bovenop en plaats de deksel terug op de COBB. Bak het geheel 25 tot 30 minuten tot de bovenkant mooi goud bruin is.

Serveer de bobotie met met rijst of een frisse salade. Eet smakelijk!