fbpx

Melanzane van de COBB

Snijd de aubergine in de lengte in plakken van ongeveer 2 cm dik. Bestrooi met wat zout en zet even apart zodat het zout kan intrekken. Snijd de tomaat en de mozzarella in dunne plakjes en de zongedroogde tomaat in dunne reepjes. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, wanneer de CobbleStone grijs is, … Continued

Gepofte zoete aardappel van de BBQ met chorizo, maïs en gerookte paprika

Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Wikkel de aardappels per stuk losjes in aluminiumfolie. Snijd de puntpaprika’s en de chorizo in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat en het rooster op de COBB. Laat deze, met deksel … Continued

Gevulde bavette

Ga je naar de slager voor je bavette, vraag dan om een lang plat stuk. Dan hoef je de bavette zelf niet meer dunner te snijden. Verwijder alle losse vliezen van de bavette. Heb je een dikker stuk bavette, leg de bavette dan op de snijplank. Snij de bavette met een scherp mes horizontaal doormidden … Continued

Gerookte zalm van de COBB BBQ

Spoel de zalm af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier. Leg de zalm in een platte plastic bak. Meng het zeezout en bruine basterdsuiker in een kom door elkaar. Bestrooi de zalm met het zout/suiker mengsel. Zet de zalm gedurende 2 uur in de koelkast. Spoel het zout/ suiker mengsel van de … Continued

Shakshuka (veganistisch)

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Snipper ondertussen de ui en snij of pers de knoflook fijn. Halveer de zwarte olijven. Hak de tomaat uit blik in blokjes en snij de Cherry tomaatjes doormidden. … Continued

GEVULDE VARKENSHAAS MET GROENE ASPERGES EN TOMAAT

Snijd de varkenshaas over de lengte in, maar niet helemaal door. Vouw het vlees nu open op je snijplank en smeer de opengesneden zijden in met pesto. Leg hier vervolgens de stukjes zongedroogde tomaat en plakken mozzarella in. Leg nu de varkenshaas boven op de parmaham en vouw de ham dicht, rondom de haas. Zorg … Continued