Gepofte zoete aardappel van de BBQ met chorizo, maïs en gerookte paprika

Prik met een vork gaatjes in de zoete aardappels. Wikkel de aardappels per stuk losjes in aluminiumfolie. Snijd de puntpaprika’s en de chorizo in kleine stukjes. Snijd de bieslook fijn. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat en het rooster op de COBB. Laat deze, met deksel … Continued

American pancakes

Steek de COBB aan met de CobbleStone en wacht 3 minuten tot hij heet is. Leg de bakplaat op de Cobb en laat met de deksel erop in ongeveer 10 minuten op temperatuur komen. Klop het eiwit in een kom stijf. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder, de eidooiers, de karnemelk en … Continued

Gevuld brood uit de pan

Meng in een mengkom de bloem, bakpoeder en zout. Voeg vervolgens het water en de yoghurt toe aan het bloemmengsel. Roer totdat er een glad beslag ontstaat dat qua dikte tussen een pannenkoekbeslag en deeg in zit. Voeg indien nodig nog wat extra water toe om deze dikte van beslag te krijgen. Snij de tomaatjes … Continued

Hot cross buns (Engelse rozijnenbollen)

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg de wok op de COBB en giet hier de melk in. Breng de melk aan de kook. Voeg daarna de boter toe en laat deze al roerend smelten in de melk. Haal, zodra de boter gesmolten is, de wok van de COBB en laat de melk afkoelen. … Continued

Gerookte zalm van de COBB BBQ

Spoel de zalm af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier. Leg de zalm in een platte plastic bak. Meng het zeezout en bruine basterdsuiker in een kom door elkaar. Bestrooi de zalm met het zout/suiker mengsel. Zet de zalm gedurende 2 uur in de koelkast. Spoel het zout/ suiker mengsel van de … Continued

Oesters van de BBQ

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg een in vieren gevouwen theedoek in je hand. Leg hier bovenop de oester, met de platte kant naar boven. Op deze manier kun je het oestermesje in het scharnier steken. Steek het mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Snij met het … Continued