Bruschetta

Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat met het rooster op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen. Snijd van het brood schuine plakken. Besprenkel deze met een beetje olijfolie en bak lichtbruin en krokant op het rooster van de COBB. Draai de broodjes om wanneer deze … Continued

Gamba-Spiesjes met sesamsaus

Marineer de gamba`s in 3 eetlepels sesamolie en 2 eetlepels ketjap. Steek de COBB aan met een halve CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB. Laat deze, met deksel er op 5 minuten voorverwarmen. Snijd de lente-ui in dunne ringetjes. Rooster de sesamzaadjes (zonder olie) lichtbruin. Heb je geen bakplaat, … Continued

Gegrilde bloemkool met chimichurri

Verwijder de harde steel en bladeren van de bloemkool en was de bloemkool schoon. Meng alle ingrediënten voor de marinade van de bloemkool. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Verwarm, als de CobbleStone grijs is, de COBB met basisplaat en deksel 10 minuten voor. Giet een deel van de marinade in de bloemkool zodat … Continued

Corn Ribs

Snijd de basis en het puntige uiteinde van de maïskolven af. Zet de maïskolven rechtop en snijd ze in de lengte doormidden. Snij vervolgens de helften weer doormidden om kwartjes te maken. Doe de maïs kwartjes in een grote kom. Besprenkel met olijfolie. Meng de kruiden in een kleine kom. Strooi de kruiden over de … Continued

Gerookte zalm van de COBB BBQ

Spoel de zalm af onder de kraan en dep deze droog met keukenpapier. Leg de zalm in een platte plastic bak. Meng het zeezout en bruine basterdsuiker in een kom door elkaar. Bestrooi de zalm met het zout/suiker mengsel. Zet de zalm gedurende 2 uur in de koelkast. Spoel het zout/ suiker mengsel van de … Continued

Oesters van de BBQ

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg een in vieren gevouwen theedoek in je hand. Leg hier bovenop de oester, met de platte kant naar boven. Op deze manier kun je het oestermesje in het scharnier steken. Steek het mes in het scharnier en maak met een draaibeweging de schelp open. Snij met het … Continued