fbpx

Gegrilde burger van rundvlees

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Plaats, als de CobbleStone grijs is, de bakplaat op de COBB en verwarm deze met deksel erop 5 minuten voor. Bak het ontbijtspek op de bakplaat tot het knapperig is. Haal het spek van de plaat en giet indien nodig nog wat olie op de bakplaat. Bak hierop … Continued

Cobb pizza, bereid op de Cobb pizzasteen

Meng de gist met de suiker en 50 ml van het water. Roer dit goed door elkaar. Meng de bloem en het zout in een kom en voeg hier het gistmengsel, de olijfolie en het restant van het water aan toe. Kneed totdat er een soepel deeg ontstaat en vorm het tot een bol. Veeg … Continued

Gerookte zalm op de huid

Steek de COBB aan met de briketjes. Maak de marinade van een scheut olijfolie, dille, knoflook, citroensap en een snuf peper. Dep de zalmmoten droog met een stuk keukenrolpapier en wrijf het zeezout naar smaak op de moten. Smeer een laag(je) marinade op de zalmmoten. Maak van aluminiumfolie een bakje en vul deze met 2 … Continued

Luchtige mais-pannenkoeken met een bite

Steek de COBB aan en laat deze, nadat de CobbleStone grijs is of de briketjes grijs zijn, op temperatuur komen met de bakplaat en deksel erop. Klop intussen het bakmeel, het ei en de melk met een snufje zout in een kom tot een glad beslag. Snijd de Spaanse peper in ringetjes en roer deze … Continued

Family Burger

Meng het gehakt met de gehaktkruiden en vorm een grote hamburger ter grootte van de basisplaat. Bak indien nodig het Turkse brood af op het rooster gedurende 10 minuten. Vet de basisplaat in en bak hierop de uien goudbruin. Haal de uien van de plaat en leg ze apart in een kom onder aluminiumfolie. Vet … Continued

Broodjes bakken op de pizzasteen

Wil je een keer een broodje met een lekkere crunch? Dan is dit recept wat voor jou! Door het gebruik van de pizzasteen krijgen deze broodjes een lekkere knapperige onderkant. Bereid het deeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel het deeg in 4 gelijke porties en maak hiervan ronde broodjes. Bestrijk de broodjes met … Continued