Aubergine-feta spiesjes met venkelzaad

Snijd met een dunschiller of een scherp mes dunne plakken in de lengte van de aubergine. Leg de plakken aubergine op een bord en bestrooi met zout (hierdoor trekt het vocht wat uit de aubergine). Kneus de venkelzaadjes met een mes en meng deze met de olijfolie met de balsamicoazijn en de honing tot een … Continued

Appel-bosbessen crumble

Schil de appels en snij ze in middelgrote stukken. Voeg de citroensap aan de appelstukjes toe om te voorkomen dat ze bruin worden. Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de wok en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Smelt de boter in de … Continued

Verse vis met een krokant korstje

Snij de papaja of mango en de paprika in kleine blokjes. Snipper de ui fijn, hak de koriander en pers het sap van 1 limoen. Meng deze ingrediënten door elkaar in een schaaltje en breng het op smaak met zout. Zet deze salsa apart. Meng in een andere schaaltje de zure room, mayonaise, sriracha saus … Continued

Verse vis met knoflook, rozemarijn aardappelen

Vraag je visboer om een lekkere (hele) vis met weinig graten die past onder de deksel van de COBB. Leg de aluminium wegwerpkom in de COBB en steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat op de COBB en plaats de deksel op de COBB. Meng de tamarindepasta … Continued

Hele kip gebraden op de rotisserie

Pers of snij de knoflook fijn. Rits van 2 takjes de blaadjes van de tijm. Roer de tijm en knoflook door de roomboter en zet de roomboter apart. Snij de citroen doormidden. Rasp de schil van een halve citroen en pers deze helft vervolgens uit. Meng de citroenrasp en het sap met alle overige ingrediënten … Continued

Malvapudding, een Zuid Afrikaanse zoete cake

Steek de COBB aan met een CobbleStone. Leg, als de CobbleStone grijs is, de basisplaat, het rooster en de deksel op de COBB en laat deze 5 minuten voorverwarmen. Klop in een mengkom de melk, bruine suiker, eieren, abrikozenjam, gesmolten boter en azijn goed door elkaar. Rasp de sinaasappelschil, pers het sap en zet dit … Continued